Menu

Počet návštev: 77380
  • Bežecké lyžovanie

    Keďže známe kokavské bežecké trate považujeme za "naše" a navštevuje ich mnoho bežkárov zo širokého okolia, nenechali sme si ujsť chvíľu a v piatok 17.2.2023 sme strávili hodinu na snehu.  Niektorí žiaci ako nádejní bežkári a poniektorí žiaci ako začínajúci fotografi a reportéri, ktorí dokumentovali  výkony svojich kamarátov.

    Príspevky našich detí,  reportérov, fotografov aj športovcov:

    Dnes, 17.2. sme boli na bežkách. Bolo to super, lebo sme išli od futbalového ihriska až ku družstvu. Mnohí z nás stáli na bežkách prvý krát. Iba pri strome sme si spravili prestávku. Keď sme išli z bežkovania do školy, tak iba kvapkalo, ale už po našom obede v škole pšalo.                                                                                                                                                                                                                                                                                     Rebeka Bačíková

     

    Naše bežkovanie bolo super. Mojim kamarátom to išlo dobre a darilo sa im. Nabudúce pôjdem aj ja na bežkách, lebo sa mi to páčilo.                                                               Denis Porubän

     

    Beh na lyžiach sa konal 17.2. Ja som stál na bežkách prvý krát. Na bežkách sme sa aj zabavili, niekedy padali a vstávali. Nakoniec sme sa pri ihrisku pobalili a išli späť do školy. Na obed som zjedol všetko. 

                                                                                        Oliver Kostka

                                                                                                                                                                

    Dňa 17.2.2023 sa žiaci našej základnej školy boli lyžovať na bežkách. Vyštartovali sme od veľkého ihriska a vyšli sme až k družstvu. Mnohí z nás stáli na bežkách prvý krát a išlo nám to veľmi dobre. Ja lyžujem už niekoľko rokov. Do cieľa sme prišli hladní. Chceli by sme si to všetci zopakovať.                                                                                                                       Filip Bačík

  • Šikovné ručičky s Valentínom

    Na Valentína pripravili deti spolu s pani Dankou Porubänovou milé prekvapenie pre mamičky, či oteckov. Srdiečkový obrázok vznikol vďaka strihaniu, lepeniu a šitiu, no najmä vďaka šikovnosti detí a pomoci tety Danky. Veríme, že Vás potešil.

  • Netradičný trh v našej triede

    Preniesť sa do stredoveku je celkom jednoduché. Aspoň pre našich žiakov. Pani učiteľka Dana Švedová im v rámci rozvíjania finančnej gramotnosti pripravila netradičné dopoludňajšie vyučovanie. Výstižné porekadlá a nápadité úlohy s využitím rébusov, krížoviek,  diskusie v triede, obohatili spoločne  strávený  čas na stredovekom trhovisku. Žiaci si podľa pravidiel menili  tovar a snažili sa získať všetko potrebné pre život svojej rodiny.  Najbohatšími trhovníkmi boli tí, ktorí ponúkali dobytok, ovce,  predmety z drahých kovov a samozrejme soľ.

    Žiaci sa naučili, že výmenný obchod fungoval dávno, keď neboli peniaze.  Aj to, že v mnohých krajinách funguje v určitých podobách dodnes.  Ťavy, že sú znakom bohatstva, a že platidlom boli aj kakaové bôby a morské mušle.  A sami žiaci sa zamysleli, čo by vďaka svojim zručnostiam dokázali vymeniť dnes, pretože výmenný obchod môže existovať aj v súčasnosti.

    Peňažná gramotnosť  našich žiakov zahŕňa kompetencie spojené najmä s hodnotovými postojmi, so zručnosťou hospodárenia, s poznaním reálnej hodnoty peňazí. Žiaci si vďaka aktivitám rozvíjali kritické myslenie a učili sa  rozlišovať hodnotu vecí.

  • Školský karneval


    Dňa 10.februára 2023 mali žiaci 1.-4.ročníka základnej školy karneval. Žiaci sa prezliekli za rozprávkové, kúzelné a vymyslené postavičky. Okrem pripravených zábavných aktivít, rozprávkového kvízu, tanca, hier s balónmi a šašom, pripravili pani riaditeľka, pani kuchárka a prváci a tretiaci milé prekvapenie v podobe sladkých šišiek a džemom. Na záver karnevalu zaznelo niekoľko tanečných piesní a deti za svoje krásne masky dostali odmenu. Obdiv patrí rodičom, ktorí spoločne doma  so svojimi deťmi zhotovili kreatívne masky a vďaku vyjadrujeme aj všetkým ostatným rodičom pri plnení rozprávkových prianí ich ratolestí.

     

     

  • V Liptovskej Kokave sa plesalo do rána bieleho...

    Počas uplynulého víkendu (4.2.) sa uskutočnil v poradí 26. Ples Rady rodičov. Členovia RR pri ZŠ s MŠ Liptovská Kokava zorganizovali prekrásnu akciu s úžasnou atmosférou, o ktorú sa postarali o.i. deti zo ZŠ s MŠ Liptovská Kokava, vystúpenie Jessy, heligonkár a DJ. Plesu sa zúčastnil starosta obce s manželkou, riaditeľka ZŠ s MŠ s partnerom a p. farár s manželkou. Ďakujeme za hojnú účasť plesajúcim a všetkým sponzorom, za poskytnutie hodnotných darov a príspevkov, ktorými urobili radosť mnohým z nás. Malé ohliadnutie za vydarenou akciou nájdete vo fotogalérii...

     

  • Nenechajte si ujsť- už túto nedeľu sa na Vás tešíme

  • December sa vydaril ❄️

    ​​​​​Novinársky škriatok začiatkom roka chytil pisateľskú múzu, a tak už aj Vy môžete konečne čítať tieto riadky👉🏼

     

    Je pravda, že na snehovú nádielku bol mesiac trochu skúpy, zato plánovaných aktivít sme mali v 12. mesiaci zakrúžkovaných neúrekom. Čakal nás bohatý program predvianočných akcií. Bez pomoci rúk našich detí a rodičov (ďakujeme Rade rodičov a obci Liptovská Kokava spolu s farským úradom v Liptovskej Kokave:) by sme to určite nedali. Veď uznajte: burzička, predvianočný jarmok, pečenie perníčkov, školská čajovňa, príprava balíčkov pre dôchodcov a k tomu návšteva Pribylinského skanzenu a nácvik vianočného programu + príprava a účasť na súťažiach Vševedko a Pytagoriáda, nám dali neskutočne zabrať. Poďakovanie letí aj našim pani učiteľkám Ivetke Porubänovej a Danke Švedovej, ktoré vytvorili pre deti kostýmy na vianočný koncert.

    O čo väčšia radosť to bola, keď sme videli rozžiarené detské očká pri vianočnom stromčeku s pánom Mikulášom a popíjali čajík v triede pri pečení perníkov. A tak spomaľte aj vy, užite si ešte raz spoločne strávené chvíle a prelistujte s nami decembrový fotoreport. 

    Burzička 🪀🧸⚽

    Predvianočný jarmok s príchodom 🎅🏼a rozsvietením 🎄

    Pečenie medovníkov v MŠ 😋

    🍵popri práci

    Pomáhame tým, čo to potrebujú - 🎁🎁 pre dôchodcov

    Skanzen v Pribyline a pečenie oblátok 

    Poctivo nacvičujeme na vianočné vystúpenie 

    Ako to u nás vyzerá na vyučovaní

  • Novembrové rendez-vous ☔🍁🍂🍃

    Starý rok 2022 odovzdal štafetu tomu Novému, a náš pisársky škriatok zostal zavalený prívalom noviniek, ktoré už čoskoro zapadnú prachom. Než sa tak stane, vybrali sme pre Vás tie najdôležitejšie momenty z predposledného mesiaca uplynulého roka. Začali sme pozvoľňa púšťaním šarkanov, prijali prvákov do školského cechu, rozsvietili Liptovskú Kokavu lampiónovým sprievodom (fotografie uverejnené s láskavým dovolením autora - Peter Bohmer). Nakoniec sme spoločnými silami rozlúskli šifru v EDU escape room. Určite sa oplatí pozrieť foto...

    Šarkaniáda 🪁

    Pasovanie prvákov ⚔️

    Escape room 🔐

    Lampiónový sprievod Liptovskou Kokavou 🏮

  • Vianočné vystúpenie pre vysokú chorobnosť preložené na 15.1.2023

    Vianočné vystúpenie pre vysokú chorobnosť sme museli, žiaľ, preložiť na 15.1.2023 (nedeľa po prázdninách) na 16:00.

    Prajeme Vám krásne a požehnané sviatky a vidíme sa v Novom roku 2023 na vystúpení !

     

  • !!Dôležitý oznam!!

    Na základe rozhodnutia riaditeľky školy a odporučenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva bude v dňoch 14.12 – 16.12. 2022 prerušené prezenčné vyučovanie v ZŠ (celý prvý stupeň) z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov. 

  • !Aktuálny oznam o prevádzkovaní MŠ!

  • Privítajme December

    na čo sa spoločne tešíme...

  • Decembrová Burzička sa už blíži...

  • Októbrový špeciál letí medzi Vás 🪁

    ​​Niet pochýb o tom, že v našej škole a škôlke sa stále niečo deje. Máme za sebou úspešný 2. mesiac, ktorý bol opäť bohatý na zážitky a nové skúsenosti. Rozumieme, že nemôžete byť všade s nami, tak si aspoň prezrite náš októbrový špeciál noviniek, z ktorého sa dozviete, čím naše/vaše deti žili posledné týždne.

    Pohodlne sa usaďte, za-čí-na-me 👇🏼 ​​​​

    ​​​​​​Že neviete čo je to orientačný beh? Už ste niekedy skúsili behať a k tomu ešte sledovať aj mapu a indície, ktoré Vás majú priviesť do cieľa? Krásne októbrové slniečko nás nenechalo chladnými a tak sme si ho mohli vyskúšať aj my. Poctivo sme si "odbehali" 2 hodiny telesnej výchovy v lone krásnej kokavskej prírody. Naučili sme sa pri tom, že priateľstvo a fair-play sú základom tohto krásneho športu.

    A ako staré známe porekadlo hovorí, "v zdravom tele, zdravý duch", rozhodli sme sa posilniť STREDY o desiaty pripravené z ovocia a zeleniny. Prosíme preto všetky maminky aby nás v našom úsili byť fit a zdraví podporili a nepribaľovali deťom v tento deň žiadne sladkosti. Detičky si môžu už pripravené chlebíky zbaštiť po 1. vyučovacej hodine, ale potom už len 🍎🍇🍌🍑🥒🥕🥗🫑. Nabudúce sa môžete tešiť na fotky zdravých desiatových boxíkov. Pssst, a možno bude aj súťaž o ten naj ovocno-zeleninový. 

     

    Pri behu ešte aspoň malou fotospomienkou zostaneme. Obec v spolupráci s našou alma mater ZŠ s MŠ pripravila krásne viacgeneračné podujatie s názvom Bež so starým rodičom, adoptuj si vnuka/vnučku. Boli sme milo prekvapení počtom starých rodičov aj detí, ktoré pritiahla táto aktivita. Ďakujeme aj našim fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť a vydržali to s hlasivkami až do konca. Bola to predovšetkým tímová práca a starkí s vnúčatami sa dohodli, že takto o rok sa opäť spolu postavia na štart. Športu zdar priatelia !🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♂️!

    Predstavte si, dostali sme poštu a nie ledajakú. Naši milí kokavskí jubilanti nás pozvali do Kultúrneho domu na ich spoločnú oslavu. My sme nezaháľali a pripravili sme folklórne vystúpenie, ktoré sa oslávencom veľmi páčilo. Pani riaditeľka predniesla krátky príhovor a popriala jubilantom tak, ako sa patrí. Naše šikovné deti zablahoželali tancom a spevom. Tak teda na zdravie!

    Október je známy ako mesiac úcty k starším, ale na školách je spojený hlavne so začiatkom krúžkovej činnosti. Deti na našej škole sa mohli zapojiť hneď do 3 rôznych krúžkových aktivít. PC krúžok, krúžok Folklórny tanec a krúžok Šikovné ručičky, z ktorého je aj tohtomesačný fotozostrih. Ani sme len netušili, koľko krásnych výtvorov sa dá vyčarovať z listov jesenných stromov navôkol. Tvorbu našich šikovných ručičiek pod vedením vedúcej krúžku, pani učiteľky Danky Porubänovej, môžete obdivovať v priestoroch ZŠ s MŠ počas nasledujúceho mesiaca.

    Aj my chceme byť Eco-cool school:) a tak sme dali zelenú ekologickým aktivitám v našej obci. Nie je nám jedno kde žijeme a učíme sa, a preto sme si sami zorganizovali akciu za čistejšiu Liptovskú Kokavu. Detské rúčky vedia spraviť veľa dobrého a užitočného pre miestny rozvoj a život v obci. Len nám musíte dať šancu ukázať čo je v nás.👍🏼

    Popoludňajšie aktivity v ŠKD sú asi tak pestré ako aj tohtoročná jeseň. Posilňovanie tímového ducha, utužovanie triednych kamarátstiev, ale aj športové aktivity na multifunkčnom ihrisku. To je len pár momentiek, na ktoré budú deti určite spomínať. Snažíme sa deťom pripraviť zmysluplne strávené chvíle a poskytnúť priestor na oddych a relax po vyučovaní. Nakuknite s nami do družinárskeho sveta. 🚸

  • Septembrová nádielka v obrazoch

    Školský rok sa ešte len začal a už sa na vás valí obrazový fotoreport aktivít a tvorivých činností našich detičiek. O tom, že naša ZŠ s MŠ má čo ponúknuť v každom počasí, vás určite nemusíme presviedčať. Veď pozrite sa sami...

    Školáci a škôlkari sa spoločne zapojili do jesenných tvorivých dielničiek a pripravili farebný deň s rôznymi úlohami. Kúzlili s listami, maľovali, spievali, recitovali a tkali a od toľkého robenia aj hlad zahnali. Malá ochutnávka zeleninky nám ukázala, že aj jesenné plody na tanieri dokážu hrať pestrými farbami a poštekliť chuťové poháriky. Prinášame sľúbenú fotodokumentáciu.

    Naši najmenší si popri všetkých povinnostiach stihli zacvičiť aj s Kids Fun Academy. 

    Posledný septembrový týždeň sme oslavovali. Čo? No predsa Mlieko! Oslavy vyvrcholili tam, kde by to nikto nečakal, na miestnom Roľníckom družstve Liptovská Kokava:) Pochválili sa nám novými prírastkami v chove, povedali všeličo zaujímavé o mlieku, kravičkách a starostlivosti o ne. Na záver nás obdarovali obľúbeným detským dezertom plným tvarohu a mlieka. V škole nám počas celého týdňa kuchtili aj naše pani učiteľky. Pochutili sme si na bryndzovej, syrovej aj tvarohovej nátierke. Na záver týždňa sme pripravili spoločný projekt, ktorý nájdete vo fotoreporte.

  • REuse, REduce, REcycle - BURZIČKA

    28. 11. 2022

    Každý z nás s tým bojuje. Čo ak sa mi to ešte zíde ?? Je škoda to len tak vyhodiť, veď je to ešte dobré, možno to niekto ešte niekedy použije..., radšej to odložím pre vnúčatá..My máme pre Vás lepšie riešenie. Čo tak priniesť veci, ktoré už u Vás nemajú miesto, k nám do školy? Prevetrajte skrine, pôjdy, pivnice, preberanie v škole prebehne v termíne od 28.11. do 1.12. Vy sa zbavíte nevyužitých vecí a my finančný výťažok z predaja na decembrovej Burzičke použijeme na skvalitnenie výučby pre naše detičky. Tešíme sa na Vás!

  • Beh so starým rodičom, adoptuj si vnuka, vnučku!

    14. 10. 2022

    Je Október, mesiac kedy aj naši škôlkári a školáci chcú venovať svoj čas a pozornosť starým rodičom, milovaným dedkom a babkám, ale aj všetkým starším obyvateľom našej obce. Pozývame Vás, v spolupráci s Obecným úradom Liptovská Kokava na príjemné viacgeneračné športové podujatie. Nezabudnite sa športovo obliecť, stretneme sa pred Obecným úradom dňa 14.10. 2022 o 10. hodine. Radi medzi nami privítame aj všetkých fanúšikov športu a zábavy, ktorí prídu povzbudiť našich súťažiacich. Pre aktuálne informácie, sledujte našu školskú stránku.

  • Zber papiera - Október 3.-7.10. 2022

    3. 10. 2022

    Prvý októbrový týždeň sa uskutoční zber papiera v ZŠ s MŠ Liptovská Kokava. Papier v tomto termíne môžete doniesť k zadnému vchodu (do pivnice) v čase od 7:00- 16:30. 

    Ďakujeme, že pomáhate škole aj prírode.

  • V PIATOK čaká našich žiakov ZŠ a MŠ

    23. 9. 2022

    krásny deň plný aktivít

  • Školský rok 2022/23 sa nám začal (foto)

    5. 9. 2022

    Naša škola nech je pre vás milé deti MŠ a milí žiaci ZŠ miestom, v ktorom sa budete cítiť bezpečne, prijaté, tvorivé, kde budete môcť rozvíjať svoje schopnosti a nadanie..prajeme vám, aby sa škola stala pre vás cestou radostného objavovania, ktorú chceme prejsť spolu s vami.

    Prišiel ten veľký deň a 5. septembra sa otvorili dvere našej školy. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Liptovská Kokava
    Liptovská Kokava 391
    032 44 Liptovská Kokava
  • +421 44 5297 141
    zatupujúci riaditeľ školy:
    Petra Mudroňová
    0907169781

Fotogaléria