Menu

Počet návštev: 76145
  • Dôležitý oznam!

    Riaditeľka ZŠ s MŠ Liptovská Kokava oznamuje rodičom žiakov a detí navštevujúcich ZŠ s MŠ, že v zmysle čl.5 metodického usmernenia MŠ SR č.15/2005 bude od 23.1.2024 do 26.1.2024 PRERUŠENÁ PREVÁDZKA ZŠ aj MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Liptovská Kokava z dôvodu vysokej chorobnosti a pedagógov. Prevádzka ZŠ a MŠ budd riadne fungovať od 29.1.2024.

  • Lyžovanie a pobyt na svahu- info

    Dátum uskutočnenia: 16.,17.,18.,22.,23.1.2024 ,(piatok, sobota, nedeľa- oddych)

    Názov akcie: Lyžovanie a pobyt na svahu

    Program ZŠ:     7:45- 8:30- Prvá vyučovacia hodina

                             9:00- 12:00- Lyžovanie (vlek Podbanské)

                             12:30- Obed a ŠKD

    Program MŠ (len predškoláci) :  

                         Odchod: 9:30 z pred budovy ZŠ                        

                        10:00- 11:30- Lyžovanie (vlek Podbanské)

                        ( ostatné deti, ktoré nejdú lyžovať sú v MŠ s pani učiteľkou Synovcovou)

                         12:00- Obed a ŠKD

    Počet pedagogických zamestnancov: 3 ( Drenková, Čekanová, Rojčeková)+2x inštruktor,rodičia vítaní

    Predpokladané náklady  (lístky na vlek, inštruktor, poistenie, pohonné hmoty) : 100 € (cena je len v prípade plného počtu detí.) Pri nižšom počte detí sa bude cena navyšovať. V prípade choroby, peniaze za poistenie a inštruktora nevraciame. Minimálny počet prihlásených detí musí byť 5, inak sa lyžovanie neuskutoční!). Konečné zúčtovanie bude po lyžovaní, kedže aj RR prispela sumou 20eur na dieťa. V pondelok doniesť peniaze a odovzdať svojim p.učiteľkám, najneskôr v utorok. 

    Spôsob prepravy: 9 miestnym hasičským autom

    Stravovanie: malý ruksak vlastná desiata, čaj v termoske (nie horúci)

    Povinné vybavenie: lyžiarske oblečenie, rukavice, čiapka, najlepšie kukla pod prilbu, prilba, vlast. lyž.výstroj. (možnosť požičať v škole-v obmedzenom počte- neváhajte kontaktovať na tel.č.0903731288)

    V prípade akýchkoľvek otázok, sa neváhajte za nami zastaviť. Sme tam pre vás a vaše deti. 

     

     

  • Vianočné prázdniny- OZNAM pre MŠ

    Vedenie ZŠ s MŠ Liptovská Kokava oznamuje rodičom, že materská škola bude počas vianočných prázdnin

    ZATVORENÁ

    OD 23.12. 2023- 7.1.2024

     

    Dňa 8.1. 2024/pondelok/ bude MŠ pracovať v štandardnom režime.

  • !!Dôležitý oznam !!

    V stredu 20. 12. 2023 a v piatok 22.12. 2023 so súhlasom zriaďovateľa bude ŠKD a MŠ skrátená do 13:00.

    Za pochopenie ďakujeme a prajeme v mene celého kolektívu ZŠ s MŠ príjemné prežitie Vianočných sviatkov.

  • ! OZNAM !

    Dňa 10.10.2023 sa uskutoční voľba zástupcov rodičov do Rady školy v čase od 7,30h - 15,30h v priestoroch Obecného úradu Liptovská Kokava. 

  • Uzavretie MŠ z dôvodu vysokej chorobnosti detí

    Rozhodnutie

    riaditeľka ZŠ s MŠ Liptovská Kokava

     

    v súvislosti s 80% chorobnosťou v Materskej škole, v záujme ochrany zdravia detí a zamestnancov prerušuje výchovno vydelávací proces v ZŠ s MŠ Liptovská Kokava. Prevádzka bude pokračovať 25.9 2023.

  • Šťastný nový školský rok 2023/24

    Začiatok školského roka je vždy obdobím plným vzrušenia a očakávaní. Pre mnohé deti a ich rodičov je to nový začiatok, nová etapa v ich životoch. V našej škole sme sa rozhodli, že tento začiatok oslávime spoločne a s úsmevom na tvárach už trošku skôr.

    Pred samotným štartom školského roka sme zorganizovali brigádu, ktorá bola zážitkom. Rodičia, deti a kolegyne sa zišli v tejto školičke pod Kriváňom, aby spoločne prichystali triedy a kútiky, ktoré sú inšpirované Montessori pedagogikou. Ideou bolo vytvoriť prostredie, ktoré podporuje aktívne učenie, samostatnosť a kreativitu detí.

    Spoločnými silami sme vytvorili priestory, ktoré sú plné farieb, prírodných materiálov a rôznorodých pomôcok. Sedenie sme prispôsobili deťom, aby im bolo pohodlne a aby si mohli vybrať miesto, kde budú najlepšie pracovať.

    Bolo nádherné vidieť, ako sa rodiny spájali a pracovali na vytvorení prostredia, kde sa ich deti budú cítiť ako doma a budú sa tešiť do školy. Vzájomná spolupráca a podpora medzi rodičmi, deťmi a učiteľkami bola úžasná.

    Na konci brigády sme mali malú oslavu s pizzou a spoločne sme sa tešili na blížiaci sa začiatok školského roka. Deti majú krásne prostredie na učenie a objavovanie. Školstvo nie je len o výučbe, ale aj o budovaní komunity, a to sme si tento rok skutočne uvedomili.

    Prajem vám, nech je tento nový školský rok 2023/24 ako dobrodružstvo, ktoré ostane v našich srdciach. Ďakujem vám všetkým za vašu oddanosť, pomoc a neustále úsilie. Deti, nech sem chodia s radosťou a chuťou učiť sa a objavovať. Toto je môj najväčší sen, keď sa mi tento sen splní, budem najšťastnejšou riaditeľkou.

    Radosť z učenia je najviac, čo môžeme my učitelia žiakom do života odovzdať.

    Riaditeľka

     

  • Zoznam pomôcok 2023/24

    Milí žiaci a rodičia, tu je zoznam pomôcok na tento šk.rok. Postupne budúci týždeň môžete doplniť zásoby a priniesť do školy. 

  • Slávnostné otvorenie šk.roku 2023/2024

    Slávnostné otvorenie školského roku 2023/2024 sa uskutoční 4. 9. 2023 o 8:00 (pred budovou školy).

    V prípade nepriaznivého počasia bude slávnostné otvorenie prebiehať vo vestibule školy. Po otvorení žiaci pôjdu domov, obed v tento deň nebude. 

    Tešíme sa na Vás!!!

  • NOC V ŠKOLE-Pozývame všetky deti od 6 r. do 15 r.

    Všetky deti z Liptovskej Kokavy pozor!

    Pricházda Edu Ecape Game priamo k nám a vy môžete byť súčasťou tejto večernej hry. Stačí sa prihlásiť u pani riaditeľky v škole- telefonicky (0903 731 288), alebo jednoducho prísť 9.júna do ZŠ s MŠ v Liptovskej Kokave. Určite neoľutujete. 

    Začíname o 18:00!

    Po skončení Edu escape game ostanú na NOC V ŠKOLE len žiaci školy, ostatné deti pôjdu domov.

    Na hru ste však všetci vítaní- bude to super.

    Tešíme sa na Vás

  • Všetci ste srdečne vítaní 19.5.2023 v starej škole V Liptovskej Kokave

  • Deň Matiek v Kultúrnom dome v Liptovskej Kokave

  • Zber papiera 2.-31.5.2023

          Vážení rodičia, týmto chceme poprosiť všetky deti, žiakov aj Vás, rodičov, ktorí máte doma nepotrebný papier a radi pomôžete nešej škole, aby ste ho v termíne od 2.5.2023 do 31.5.2023 priniesli do našej školy. Zber sa bude konať počas pracovných dní od 8,00 do 16,00 hod. v priestoroch pivnice, kde sa koná obvykle. Dvere na miestnosti budú otvorené a Vás prosíme o odváženie Vami prineseného papiera a zapísanie do zoznamu.

    Pre víťaznú triedu aj jednotlivca je pripravená odmena.

  • Deň Zeme

    Deň Zeme sme si pripomenuli so žiakmi 21.4.2023 viacerými aktivitami. Tento dôležitý  deň pre našu planétu si pripomíname už od roku 1970. Pani učiteľky pripravili žiakom prezentácie, pri ktorých si žiaci mohli preveriť svoje vedomosti,  vytvorili záložky do knihy, ktoré popoludní  rozdávali niektorým občanom, ktorých stretli  v obci. Tam zachraňovali  žabie vajíčka a premiestnili ich do potoka pod školou. Žiaci vyčistili  aj prostredie školského areálu, kde trávia každý deň veľa času pri  rôznych hrách a tešili sa, že tento školský deň bol trocha iný ako tie bežné a zároveň si pripomenuli,  že  my  všetci  sme súčasťou prírody, ktorú máme ochraňovať a šetriť si ju.

  • Prírodovedno-vlastivedná exkurzia žiakov v Kežmarku

    Na prírodovedno-vlastivednú exkurziu do Kežmarku sme sa spolu so žiakmi pripravovali niekoľko dní. Žiaci doma spolu s rodičmi zisťovali zaujímavosti o tomto spišskom meste a po vyučovaní v ŠKD diskutovali o svojich príspevkoch a spoločne sa tešili na piatok.

    24.3.2023 sme absolvovali exkurziu aj vďaka sponzorom: Rade rodičov pri ZŠ s MŠ Liptovská Kokava, p. Tomášovi Durišovi, spoločnosti Promea Communication, spol. s r.o., Roľníckemu družstvu Liptovská Kokava, ktorí nám finančne prispeli na cestovné náklady.

    Kežmarská lyceálna knižnica je najväčšou školskou historickou knižnicou nielen na Slovensku, ale aj v Strednej Európe. Všetci sme boli očarení množstvom kníh (150 000 zväzkov kníh!) vo vysokých drevených policiach a ich nádhernou vôňou . 12,5 kilogramovú knihu sme videli všetci prvý krát v živote. A keďže sa v priestoroch knižnice nemôže fotografovať, tak nielen šum a spev tej knihy pri jej otvorení, ale aj pohľad na ňu nám zostane všetkým v našich spomienkach a srdciach. Návštevu kostolov, Kostola Najsvätejšej Trojice, známy ako Drevený artikulárny kostol aj Nového evanjelického kostola sme plánovali absolvovať s pánom farárom, Mgr. Romanom Porubänom, no pre pracovné povinnosti, sme sa s ním nestretli. Sprevádzala nás milá pani sprievodkyňa, ktorá sa tešila z našej návštevy.

    Mestský hrad v Kežmarku, či zámok tu stojí celé stáročia v takmer nezmenenej podobe. My sme mali možnosť nakuknúť do života šľachticov a hradných pánov, tých najbohatších ľudí tej doby. Videli sme historickú lekáreň, obrazáreň aj hladomorňu. Krásny výhľad sa nám ponúkal na to krásne pohorie, Vysoké Tatry, z každej časti hradu. Plánované filmovanie pre televíziu sa neuskutočnilo, lebo filmári boli po našej exkurzii ešte len na ceste z Bratislavy do Kežmarku. Čas sme na chvíľu zastavili aj posedením v cukrárni. Ďakujeme za bezpečný odvoz p.Frianovi a tešíme sa na výlet za poznaním vlakom do Košíc.

  • Svetový deň vody

    „Cenu vody objavíš len keď vyschnú studne".

    Svetový deň vody, 22.3.,  sa zameriava na dôležitosť vody v našom živote a na edukáciu o danej téme. Na našej škole sa do osláv vody zapojili všetci žiaci, skúmali vodu z rôznych pohľadov. Pani učiteľka Dana Švedová pripravila pre deti dvojhodinový vyučovací blok, počas ktorého sa dozvedeli nové informácie o vode, že voda je kolískou života na našej planéte a bez nej by život nemohol existovať. Má pre človeka nesmierny význam,         s vodou sa stretáva od svojho narodenia počas celého života. Žiaci ochutnávali vody rôznych chutí, pozorovali olejové škvrny na vode, skladali básne a spolu sa tešili z tvorby pantomímy.

    Projekt k Svetovému dňu vody nadväzuje  na  aktivity našej školy z predchádzajúcich rokov. Pre tento deň, 22.3., je každý rok vyhlásená nová téma. Napr. pre rok 2014 témou bola „Voda a energia“,  témou v roku 2019 bola „Nenechať nikoho bokom“ a témou 2020 bola „Voda a klimatické zmeny“. Témou Svetového dňa vody 2023 je "Urýchlená zmena" a Kampaň s názvom Be the change, teda Buď zmenou, povzbudzuje ľudí ku zmene každodenných návykov a ku šetrnejšiemu zaobchádzaniu s vodou. Aj v tomto školskom roku obohatila pani učiteľka projekt o témy  šetrenia a plytvania vodou pri každodenných bežných činnostiach.

    Mať prístup k vode nie je pre všetkých obyvateľov našej planéty samozrejmosťou ani v 21. storočí.

  • Návšteva farmy

    Jarnú rovnodennosť sme privítali krásnym zážitkom v prírode. Od spoločnosti Ivan Porubän, poľnohospodár, sme dostali srdečné pozvanie osláviť príchod jari na ich farme. Spočiatku sa žiaci len prizerali na výcvik koní, neskôr ich aj česali a skúsili si pozície jazdcov. Ivanka Porubänová nám povedala, že obojstranná dôvera a porozumenie medzi jazdcom a koňom je základom pre jej vášeň a prácu, ku ktorej pristupuje spolu so svojím otcom s úctou a harmóniou. Pekné popoludnie žiaci zavŕšili návštevou mesačného teliatka s menom Marshmallow a prekvapením bol pre nás aj sladký darček a perá od spolužiaka Deniska. Ďakujeme Vám Porubänovci, cítili sme sa u Vás ako v rozprávkovom ranči.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín je najstaršou celoštátnou súťažou v umeleckom prednese poézie a prózy.  Od roku 1954, kedy sa súťažilo prvýkrát, sa jej zúčastnilo státisíce žiakov. Naše školské kolo sa uskutočnilo 17.3.2023. Žiaci prvého ročníka otvorili školskú súťaž spoločným prednesom a potom nasledovali žiaci s prednesom poézie a prózy.

    I.kategória prednes poézie 

    1.miesto Rebeka Bačíková /2.A/

    2.miesto Oliver Kostka /2.A/

    3.miesto Filip Bačík /4.A/

    I.kategória prózy

    1.miesto Samuel Pelach /3.A/

    V okresnom kole budú našu školu reprezentovať žiaci Rebeka Bačíková a Samuel Pelach. Prajeme im veľa úspechov

  • Vystúpenie našich žiakov ku Dňu žien

    Medzinárodný deň žien si v našej obci pripomenuli aj členovia Jednoty dôchodcov Slovenska. Deti a žiaci z našej materskej a základnej školy ich pozdravili spoločným kultúrnym pozdravom.  Pod vedením pani učiteliek vystúpili s básňami, pesničkou a pani učiteľka Tatiana Synovcová  nacvičila s deťmi  z materskej školy milý rytmický tanec na pieseň "Keď bola v móde polka".  Malí šarmantní tanečníci a tanečníčky tak potešili prítomné ženy, oslávenkyne, milým vystúpením.

  • Vážení rodičia, prevádzka počas prázdnin t.j. 27.02-3.03 2023 bude z dôvodu šetrenia energií, sanity kuchyne a dezinfekcie priestorov ZŠ s MŠ ZATVORENÁ. Užite si pekné prázdniny a tešíme sa na vás v pondelok 06.03 2023.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Liptovská Kokava
    Liptovská Kokava 391
    032 44 Liptovská Kokava
  • +421 44 5297 141
    zatupujúci riaditeľ školy:
    Petra Mudroňová
    0907169781

Fotogaléria